Linssikeitto

Nirso ja ennakkoluuloinen, nykyistä nuorempi minä, ei olisi uskonut, että joskus hehkuttaisin linssikeittoa. Ja mistä sekin ennakkoluulo mahtoi johtua.. No siitä, ettei mulla ollut hajuakaan, millaista linssikeitto on. Noh, tulipa kerran kokeiltua ja nyt olen todennut linssikeiton olevan muun muuassa ihan mahtavaa lounasruokaa töihin! Se ei ole liian raskasta, mutta kuitenkin täyttävää, joten sen voimalla jaksaa painaa töitä lounaankin jälkeen. En tiedä, onko oikein sanoa kasvisruuasta, että se on "lihaisaa", mutta jostain syystä linssikeitossa on sellainen fiilis.

Vietettiin Annikan kanssa varsin mukava lounashetki tätä keittoa ja vastapaistettua spelttipataleipää (resepti tulossa!) syödessä. Ja kuten Annikakin mainitsi, tämä keitto sopii vuodenaikaan ihan mainiosti ja lämmittää sekä mieltä että vatsaa.


Linssikeitto
n. 5 annosta

3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
10 dl vettä
2,5 dl punaisia linssejä
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl kuivattuja yrttejä
merisuolaa
mustapippuria
500 g tomaattimurskaa (esim. Mutti)
puolikas tuubi tomaattipyreetä (esim. Mutti)
1 rkl hunajaa
puolikas ruukku tuoretta basilikaa

Tarjoiluun
turkkilaista jogurttia, smetanaa, creme fraichea tms. 

» Kuori ja kuutioi porkkanat.
» Kuullota porkkanoita oliiviöljyssä viitisen minuuttia. Loppuvaiheessa lisää hienonnettu valkosipulinkynsi.
» Lisää joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
» Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää ne kiehuvaan veteen.
» Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja lisää myös ne keittoon.
» Anna kiehua noin 15 min.
» Lisää tomaattimurska ja -pyree ja mausta keitto makusi mukaan kuivatuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lisää myös hunaja.
» Viimeiseksi silppua basilika ja lisää se keittoon.
» Tarjoile jogurtin, smetanan tai creme fraichen kera.



Hieman muunneltuna Maku.fi:n ohje Linssikeitto.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti