Raparperimehu

Jes, vihdoinkin tein raparperimehua ja vitsit kun siitä tuli hyvää! Olen aina kuvitellut, että mehun keittäminen olisi työlästä, mutta ei se ainakaan tällä reseptillä ollut. Raparperit porisivat itsekseen kun sekoittaakaan ei saanut sakkaantumisen estämiseksi ja siivilöimisen jälkeen kiehauttaminen riitti.

Kannattaa valita mahdollisimman punaisia raparperinvarsia, jotta mehusta tulee ihanan pinkkiä. Mehun voi laimentaa veteen, kuplaveteen tai voihan sitä käyttää myös jossakin boolissa. Sekaan voi heittää mansikoita, vadelmia tai mitä tahansa muita marjoja!





Raparperimehu
n. 1,5 litraa laimennettavaa mehua

1 kg pestyä ja pilkottua raparperia
1,5 l vettä
5 dl sokeria
1 sitruunan mehu

» Keitä raparperipaloja vedessä n. 15 min sekoittamatta, jotta mehusta ei tule sakkaista.
» Siivilöi mehu ja heitä raparperinpalat pois.
» Kiehauta uudestaan ja lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Anna jäähtyä.
» Säilytä mehua kylmässä ja laimenna makusi mukaan, noin suhteessa 1+3.

Resepti hieman mukailtuna Leila Lindholmin kirjasta "Pala kakkua ja paljon muuta".

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti