Kukkakaali-aurajuustokeitto

Söin kukkakaali-aurajuustokeittoa ensimmäisen kerran Helsingissä Gran Delicato -kahvilassa ja se oli niin hyvää, että halusin heti kokeilla tehdä sitä itse. Eipä maun suhteen pystynyt itsekään epäonnistumaan, koska kukkakaali ja aurajuusto ovat mielestäni namia ja varsin hyvä makupari!

Ystäväni ja entinen kämppikseni Laura ei ehkä ollut ihan niin innoissaan viime vuotisesta kukkakaali-innostuksestani, koska varsin usein iltaisin kotimme haisi kukkakaalin keittelyn takia omituiselta.. Ja hänhän ei siis pitänyt kukkakaalista muutenkaan. Häntä en siis saanut tätä keittoa maistamaan, mutta Annika antoi hyvää palautetta tämän keiton mausta pari viikkoa sitten! Kannattaa kokeilla.. Keiton voi tarjota esimerkiksi alkupalana illallisella tai ihan vaan itsekseen lounaaksi.





Kukkakaali-aurajuustokeitto
ruokkii 2 hlöä

1 keskikokoinen kukkakaali
1-2 valkosipulinkynttä
3 dl maitoa
puolikas aurajuuston pala (muutkin sinihomejuustot kelpaavat, mutta mielestäni Aura on paras!)
puolikas basilikanippu
mustapippuria
merisuolaa

» Pilko ja huuhdo kukkakaali.
» Keittele vedessä kunnes kukkakaali on pehmeää ja kypsää. Kypsyys vaikuttaa merkittävästi valmiin keiton tasaisuuteen, joten kukkakaali kannattaa melkeinpä unohtaa hetkeksi kiehumaan liedelle.
»Pilko valkosipuli ja kuullota sitä hetki paistinpannulla.
» Kaada ylimääräinen vesi pois kattilasta ja soseuta kukkakaali maidon kanssa sauvasekoittimella. Heitä joukkoon myös kuullotettu valkosipuli ja aurajuusto.
» Soseuttele samettiseksi ja mausta sitten makusi mukaan pippurilla ja merisuolalla.
» Lisää joukkoon vielä hienonnettua basilikaa.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti