Valkosuklaa-pistaasicookiet

Ruskistettu voi ei petä! Pistaasidonitseja tehdessä kokeilin sitä ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen halusinkin heti kokeilla uudestaan. Cookiesit ovat herkullisia sellaisenaan ja pakkohan se oli kokeilla kuinka herkullisia niistä saa, jos niihin yhdistää ruskistetun voin.. Aikaisemmin olen myös todennyt, että valkosuklaa, pistaasi ja suola ovat lyömätön yhdistelmä. Odotukset olivat siis aika korkealla kun aloin soveltamaan tätä Joy the Bakerin reseptiä näille raaka-aineille sopivaksi!

Ja kyllä, tykkäsin.




Valkosuklaa-pistaasicookiet
n. 24 cookieta

225 g voita
2,75 dl (220 g) fariinisokeria
1 dl (90 g) sokeria
1 tl siirappia
1 kananmuna
1 keltuainen
4,5 dl (270 g) vehnäjauhoja
0,5 tl merisuolaa
1 tl ruokasoodaa
150 g valkosuklaata
50 g kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä
sormisuolaa päälle ripoteltavaksi

» Ruskista puolet voista ja anna jäähtyä (klikkaa pistaasidonitsi-linkkiä ylhäältä niin löydät ruskistusohjeet).
» Lämmitä uuni 175 asteeseen.
»Vaahdota toinen osa voista fariinisokerin kanssa ja sekoita joukkoon sitten siirappi.
» Kaada jäähtynyt ruskistettu voi ja tavallinen sokeri voi-fariinisokeriseoksen sekaan. Vatkaa hetken aikaa, jotta seos vaahtoutuu ja vaalenee väriltään.
» Lisää joukkoon kananmuna ja keltuainen ja vatkaa vielä hetken aikaa.
» Sekoita kuivat aineet eli jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää seos sitten voi-sokeriseokseen. Kääntele seos tasaiseksi nuolijalla.
» Lisää vielä valkosuklaa- ja pähkinärouhe mahdollisimman vähän sekoittaen.
» Pyörittele taikinasta palloja ja asettele ne riittävän kauaksi toisistaan pellille, koska cookiesit leviävät.
» Paista n. 10 minuuttia, niin että cookiesien reunat saavat hieman väriä.

Vinkkivinkki: Voit tehdä taikinan valmiiksi tarjoilua edeltävä päivänä ja säilyttää sitä esim. tangoksi muotoiltuna jääkaapissa. Voit sitten helposti leikata tangon paloiksi ja paistaa juuri ennen tarjoilua. Toki voit myös pakastaa taikinan ja pitää sitä vierasvarana yllätysvisiittien varalle.

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti