Suklaatryffelit

Vielä ehtii pyöritellä suklaatryffeleitä jouluaattoa varten! Nämä ovat todella herkullisia ja ainakin omasta mielestäni helppoja tehdä. Näistä saat myös helposti oman mielesi mukaisia, koska voit maustaa nämä melkein miten vaan, esim. kardemummalla, piparminttuöljyllä, appelsiinin tai sitruunan raastetulla kuorella, joulumausteilla tms. Muutama vuosi takaperin tein satsin tuplana tai triplana, jaoin massan moneen osaan ja maustoin tryffelit monella eri maulla. Mainio lahjaidea siis, jos jollakulla on vielä jotkut lahjat hankkimatta!

Muistakaahan nauttia joulupöydän herkuista! Ja rauhoittukaa viettämään joulua. Mun pitäisi vielä leipoa saaristolaisleipää, suklaakakkua ja vitsit kun ehtisi vielä näitäkin tryffeleitä tekemään.. Onneksi leipominen on rentouttavaa puuhaa eikä se aiheuta stressiä!

Herkullista joulua siis kaikille!



Suklaatryffelit

250 g tummaa suklaata (esim. Marabou mörk)
1,2 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
1 rkl huoneenlämpöistä voita
ripaus merisuolaa
tummaa kaakaojauhetta pyörittelyyn

» Rouhi suklaa käsin veitsellä tai monitoimikoneessa.
» Kiehauta kerma, hunaja ja suola. (Tässä vaiheessa voit lisätä mausteesi joukkoon.)
» Kaada kerma suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos et meinaa saada suklaata sulamaan niin auta sekoittamista sauvasekoittimella.
» Anna tryffelimassan jäähtyä kylmässä kelmun alla (laita kelmu massan pintaan kiinni, jotta se ei kuoretu) nelisen tuntia.
» Muotoile massasta palleroita ja pyörittele kaakaojauheessa.
» Säilytä tryffeleitä jääkaapissa, mutta anna niiden hieman lämmetä huoneenlämmössä ennen nauttimista.

Resepti hieman muokattuna täältä

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti