Raparperitosca

Raparperi on aina ollut mulle vähän vieras raaka-aine, enkä ole uskonut tykkääväni sen mausta. Oon ehkä aina syönyt raparperia, joka on ollut liian hapanta ja kirpeää. Myös toscaa kohtaan olen ollut epäluuloinen, mutta en ole enää. Mieleni muutin pari viikkoa sitten kun maistoin kaverini äidin tekemää raparperitoscaa! Reilu viikko sen jälkeen hainkin heidän pihaltaan raparperia omaan käyttöön ja raparperitosca pääsi ensimmäisenä raparperireseptinä kokeiluun. Vielä aion keittää ainakin mehua..

Tämän raparperitoscan tarjosin työkavereilleni restonomiksi valmistumisen johdosta. Ehkä sukulaisille ja kavereille järjestettäviin juhliin saan pöytään myös sitä raparperimehua..




Raparperitosca
pellillinen

Pohja

150 g voita
5 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 1,5 l raparperinpaloja

Tosca

200 g voita
2 dl sokeria
200 g mantelilastuja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

» Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
» Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
» Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt voi.
» Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita niin, että kuivat aineet juuri ja juuri sekoittuvat vaahtoon.
» Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele raparperinpalat massan päälle.
» Paista piirakkaa noin 20 minuuttia uunin alatasolla.
» Pohjan paistuessa valmista tosca. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta.
» Ota piirakkapohja uunista ja levitä tosca sen päälle kuumana.
» Paista piirakkaa jälleen noin 10 min uunin ylätasolla. Tosca saa ottaa väriä, mutta tarkkaile sitä, jotta se ei pala.
» Anna piirakan jäähtyä hieman ennen kuin paloittelet sen.

Lähde: K-ruoka, Raparperitosca

- Emmi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti