Vanilja-merisuolatoffee



Vanilja-merisuolatoffee

80 g voita
2 dl kuohukermaa
0,5 tl merisuolaa
puolikas vaniljatanko tai 1 tl vaniljajauhetta
170 g glukoosia
250 g sokeria
merisuolaa tai sormisuolaa toffeen päälle ripoteltavaksi

» Sulata pienessä kattilassa voi yhdessä kerman, suolan ja vaniljatangon sekä -siementen kanssa.
» Keitä samanaikaisesti paksupohjaisessa kattilassa glukoosia ja sokeria. Lämpötilan tulisi tavoittaa 170 astetta*. Seoksen väri muuttuu kullanruskeaksi.
» Ota karamellisoitu sokeri pois liedeltä ja sekoita kerma-voiseos siihen varovaisesti.
» Laita kattila takaisin liedelle, laske lieden lämpötilaa hiukan ja keitä jälleen. Sekoita välillä, jotta seos ei pala pohjaan. Lämpötilan tulisi tavoittaa 124 astetta.
» Kaada toffee vuokaan** ja anna jäähtyä hetki ennen kuin sirottelet suolan toffeen pinnalle. Anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä, noin 4-5 tuntia. Leikkaa paloiksi ja kääri joko voipaperiin tai säilytä kelmun sisällä. Säilytys kuivassa ja viileässä.

* Toffeen valmistamiseen tarvitset lämpömittarin, joka mittaa lämpötilan 200 asteeseen saakka. Minulla on käytössä Citymarketista ostettu digitaalinen paistomittari.
** Tämän kokoiselle toffeelle tarvitsee vuoan, joka on noin 13 x 23 cm. Kaikista helpoin vaihtoehto on silikonivuoka, johon ei tarvitse laittaa leivinpaperia suojaksi.

Lähde: Pärlans Konfektyr, kirjassa "Kolor, Jazz och Bakverk"

  Emmi

2 kommenttia